Ik kreeg voor mijn verjaardag een boek met de titel voedingsmythes. Superinteressant natuurlijk, maar wat ik nog veel intrigerender vond was de ondertitel. Die luidt namelijk over valse hoop en nodeloze vrees…

Voor mij karakteriseert de titel (meer nog dan het boek, maar dat geheel terzijde) de hype rondom voeding waar wij in leven. Ik noem het een hype omdat ik werkelijk gek wordt van alle ‘noviteiten’ die over mij uit worden gestort. Ik geef toe, ik sta er ook voor open dus misschien valt het mij daarom zo op. En begrijp me goed, ik vind een heleboel informatie nuttig en zinvol en ik denk ook dat het nodig is dat we met zijn allen goed geïnformeerd worden over onze voeding en wat dit doet met ons lichaam en onze geest.

Verder geloof ik niet in betutteling maar in zelfbeschikking, dus laten we vooral niet doorschieten in het verbannen van bepaalde voedingsmiddelen. Waar ik zelf dus vooral in geloof, is educatie. Ik geloof oprecht dat we bepaalde voedingkeuzes maken omdat we niet beter weten. En hoe mooi is het dat ik mijn steentje bij kan dragen in de voorlichting over gezonde voeding.

Dat doe ik als voorlichter voor de stichting Kind en Voeding http://kind-en-voeding.nl/ en op persoonlijke titel. Deze laatste persoonlijke variant zal je hier op mijn website aantreffen bij de blogs. Deze blogs verschijnen in verschillende vormen variërend van recepten, informatief en opiniërend.

In 2017 word ik één van de vaste bloggers voor de Stichting Kind en Voeding dus in het nieuwe jaar valt er veel (meer) te lezen.

Uiteraard vind ik het heel leuk als je voorlichting of advies op maat wilt. Je kunt altijd een bericht achterlaten op de contactpagina, of als reactie op een blog.

Spring is in the air!