Getrouwde mensen leven langer. Dat is een feit dat al langer bekend is. Getrouwde mensen zijn gelukkiger. Mijn motto is meer is altijd beter, dus dat zou de reden voor ons huwelijk kunnen zijn. Toch?

Mijn lief

Hij maakt mij intens gelukkig. Hij is mijn soulmate en ook de leukste en stoerste vader. Hij daagt mij uit, stimuleert mij, verwent mij, lacht om mijn niet altijd leuke grappen (meestal wel), luistert naar mijn (in zijn ogen soms) veel te lange verhalen. En geeft mij soms een schop onder mijn kont als ik dat nodig heb.

Langer en gelukkigerbruidstaart

Maar waarom zou ik langer leven door een huwelijk? Ik ben nu al gelukkig en gezond. De voorpret van een huwelijk en het samen bedenken van de dag is natuurlijk superleuk. Ik ben ervan overtuigd dat de dag zelf een topdag wordt om nooit te vergeten. Maar mijn rationele brein zegt dat de gelukshormonen die nu al in mijn lijf rondzwerven niet toe zullen nemen door een huwelijk. Gelukkiger worden is sowieso een beetje lastig als je het gevoel hebt dat je al supergelukkig bent, en superveel geluk hebt. Daarnaast kost een huwelijk natuurlijk een bak geld. En gebrek aan geld schijnt een reden waarom mensen minder gelukkig en minder lang leven. Daar kan de huwelijkse staat dan volgens mij echt niet tegenop.

Simpel

De reden is net zo voor de hand liggend als simpel. Trouwen doe je vanuit je hart vanuit een gevoel. Er is echt geen enkele rationele reden te bedenken om te trouwen. Een koophuis en kinderen hebben ons al eerder tot actie aangezet om zaken notarieel vast te leggen. En nee, dat is helemaal niet veel gedoe als je niet getrouwd bent dat is zo geregeld. We trouwen om dezelfde romantische redenen waarom je als twintiger of dertiger trouwt. En we leven nog lang (hoop ik) en en net zo gelukkig.

4 thoughts on “En daarom word ik de bruid”

  1. Haha, grappig Bar. Wij zijn juist puur en alleen om rationele redenen getrouwd. Denk aan verblijfsvergunningen, dubbele nationaliteiten, buitenlandse overheden die geen samenlevingscontracten erkennen, enfin, need I go on :-)?

    En de liefde dan, hoor ik je vragen, had die er niets mee te maken? Eh, nee. Met de liefde zat het wel snor. Die bewezen we elkaar al jaren door samen te wonen en onze levens te delen.

    Praktisch, hè? Een echte Maagd, haha. Maar… als ik het ooit nog eens over zou doen, wat ik niet van plan ben, wil ik die taart van de foto!

    Liefs, Martina

    1. Haha, Tina ja dat kan natuurlijk ook met twee nationaliteiten op een kussen. Die had ik even niet meegenomen in mijn verhaal. Die taart gaat ook heel goed met wijn:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *