Mijn leven kwam letterlijk tot stilstand in januari 2016. Het ene moment prees ik mijzelf gelukkig met mijn leven, mijn gezin, mijn vrienden, mijn werk. Ja zo’n beetje met alles eigenlijk en het volgende moment was het allemaal anders. Door die ene pijler die werd weggeblazen als de pluisjes van een paardenbloem, die pijler waar ik eigenlijk gewoon als vanzelfsprekend vanuit ging, mijn gezondheid. Het vervelende gevolg was een burn-out. Na een jaar worstelen en weer boven komen kan ik zeggen dat het eigenlijk een ‘blessing in disguise’ was. Of zoals één van mijn vriendinnen het verwoordde: Het is eigenlijk een kosmisch cadeau waarvan ik niet wist dat het op mijn verlanglijstje stond.

Allemaal leuk gezegd natuurlijk, maar hoezo dan?

Mijn burn-out was een confrontatie met mijn eigen kwetsbaarheid en die van mijn dierbaren. Waar ik voorheen dacht dat een burn-out mij nooit zou overkomen, weet ik nu dat een burn-out iedereen kan overkomen. En sterker nog, het overkomt misschien juist wel degenen die zichzelf onaantastbaar wanen.
Ik heb de keuze gemaakt om meer vanuit mijn hart te gaan leven, meer in het hier en nu. Ik durf te vertrouwen op mijn gevoel, mijn eigen innerlijke kompas doet het gewoon weer. En ik ga nu zelfs zover dat ik beweer dat jouw innerlijke kompas ook nog werkt! Soms lijkt dat kompas wat ontregeld, of soms vergeet je erop te kijken. Maar ik heb gemerkt dat als je er weer naar leert te kijken, je keuzes zoveel beter voelen en daardoor ook makkelijker worden. Mijn leven is na mijn burn-out weer een stuk leuker geworden, rijker geworden. Natuurlijk is het leven niet elke dag een feestje. En natuurlijk gebeuren ons soms de meest vreselijke dingen. Door weer naar binnen te keren, door te reflecteren en dichtbij jezelf te komen daar ontstaat weer de vrijheid en de blijheid. Soms in kleine dingen en ook in grote dingen.
Wat ik er ook fijn aan vind is dat ik mij nu heel goed in kan leven in jou. Ik begrijp wat jij meemaakt op dit moment. Ik weet hoe je je voelt en wat je denkt als je je rot voelt. Namelijk, wanneer ga ik mij nu weer beter voelen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mij beter ga voelen? Ik kom er niet aan toe om nog iets erbij te doen om mij beter te gaan voelen. Ik ben al druk genoeg.

 

Balans

Het gevoel van vastzitten in een situatie waar je helemaal niet in wilt zijn. Zo voelde het voor mij. Ik wist dat het niet klopte, dat ik iets moest doen. Maar ik wist niet wat en bij het idee dat ik zelfs maar mijn haar moest kammen werd ik al moedeloos. Herken je dat gevoel bij jezelf? En wil je daar vanaf?
Bij mij is het roer dus omgegaan. Vooral mentaal maar ook in praktische zin. Ik heb een nieuwe balans gevonden. Ik maak meer tijd voor het coachen. Dat betekent met wandelcoaching dat ik zelf ook veel buiten ben. De sleutel zit hem in de balans tussen bewegen en rusten, tussen werken en ontspannen, tussen alle uitersten. En dat klinkt makkelijk maar dat is het eigenlijk nooit.
Maar ik weet dat jij niets liever wilt dan dat het weer goed gaat.  Dan hoef je het dus ook niet alleen te doen. Als je namelijk wist waar je moest beginnen dan had je het vast al zelf gedaan. Je bent juist gewend om alles zelf te doen en te regelen.
Maar nu lukt dat je niet meer en dan  is wandelcoaching een zeer effectief middel. Het is namelijk heel rustig bewegen. En doordat je beweegt gaat er in je hoofd ook van alles bewegen. Wandelcoaching  gaat je direct helpen om de signalen van je eigen lichaam te herkennen en om iets te doen met die signalen. Het langdurig  negeren van signalen maakt je namelijk onevenwichtig, ongedurig en soms zelfs ziek in de vorm van een burn-out
Ben jij ook op zoek naar de balans? Weet jij soms niet hoe je alle bordjes hoog moet houden zonder concessies te doen aan je eigen eisen? Word jij ook gek van je eigen perfectionisme? Of maak je van alles een doelgerichte prestatie terwijl je ook wel wilt geloven dat meedoen belangrijker is dan winnen (yeah right….)? Wil je ook gewoon eens nee zeggen zonder je schuldig te voelen? Wil je ook wel je tong afbijten omdat je iets hebt toegezegd waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Vind je het belangrijk om weer in de spiegel te kijken zonder jezelf te veroordelen om uiterlijke of innerlijke foutjes?

 

Coaching

Als je op één van de bovenstaande vragen ja zegt of als je hart ja roept, dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen.  Want ik kan je helpen. Als jouw burn-outcoach leer ik je je eigen stresssymptomen kennen en leer ik je maatregelen om ermee om te gaan. Ja, ook als je (nog) geen burn-out hebt en ook als je het eigenlijk niet ziet zitten om op te staan van de bank. En geloof mij je staat echt niet alleen en je bent niet de enige. 

 

barbara@vanjeburnoutaf.nl of je mag mij bellen op 06-51405506

 

 

Algemene voorwaarden De Mindful Academie

privacyverklaring/

Barbara TAK – KvK 66775752 – BTW NL065401633B01