Ik ben van nature erg lui. Daar kom ik eerlijk voor uit. Ik verplaats mij het liefst zoveel mogelijk met de auto. Daar waar dat kan.

En dat laatste is precies waar voor mij de grens ligt. Daar waar het niet kan, kom ik te voet, op de fiets of met openbaar vervoer. Er zijn eigenlijk altijd wel meerdere manieren om mijn plaats van bestemming te bereiken. De school van mijn dochter is zo’n plek.

Een plek die over het algemeen niet zo goed te bereiken is met een auto is de basisschool. Op de één of andere onverklaarbare wijze zijn de meeste basisscholen in Nederland slecht bereikbaar met de auto. Of eigenlijk valt dat wel mee, want het ligt doorgaans gewoon aan een openbare weg. Maar de basisscholen die ik ken en waar ik anderen over hoor zijn over het algemeen niet uitgerust met heel veel parkeergelegenheid. Daar kun je van alles van vinden maar het is wel logisch dat er niet zoveel parkeerplekken zijn bij een basisschool. Qua medewerkers en unieke bezoekers scoren ze niet zo heel hoog.

Echter twee keer per dag ontstaat er een enorme piek bij brengen en ophalen. En daar ontstaat een bepaald gedrag waar wij als beschaafde samenleving niet trot op hoeven te zijn. Zo zijn er ouders die hun auto het liefst op het speelplein parkeren. Daar waar dat door de meeste slimme scholen onmogelijk is gemaakt door een hek, worden de auto’s geparkeerd op kruizen, invalideplekken, voor opritten van huizen, op de stoep, op de hoek van de straat en ga zo maar door.

Gek genoeg vinden alle ouders wel dat een veilige omgeving voor onze kostbare schatjes door de school geregeld moet zijn. En terecht, dat vind ik natuurlijk ook. Deze veilige omgeving is wat mij betreft niet beperkt tot de muren van de school. Dat betekent ook dat kinderen die wel lopend of op de fiets komen, veilig de school moeten kunnen bereiken.

Loesje File probleem

Lieve ouders van basisschoolkinderen, doe even normaal en denk niet dat jij een uniek probleem hebt of dat jouw drukke leven belangrijker is dan het leven van anderen. We weten dat je haast hebt, we weten dat je zo weer weg bent. Maar de buurtbewoners bij jouw school hebben ook een leven, en een agenda die minstens net zo belangrijk is als die van jullie. Daarnaast weet ik zeker dat jullie ook niet willen dat er pas iets verandert als er iets met één van onze schoolkinderen gebeurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *