img_2428img_2429

Geniet jij ook zo van het herfstweer? Hoewel ik een sucker ben voor de zomer, geniet ik dit jaar ook bijzonder van de herfst. Als ik ’s ochtends met de kinderen naar school loop is het echt al behoorlijk koud, en komen ze met frisse roze wangetjes aan. Maar in de loop van de ochtend komt er bijna elke dag een zonnetje bij en dan voel ik me ontspannen en blij. ’s Avonds de houtkachel aan en dan ben ik blij dat we (een soort van) vier seizoenen kennen in Nederland. En voor degenen die deze tijd van het jaar wat zwaarder hebben, de herfst is eigenlijk een soort tweede lente.

Nu we het ritme weer hebben opgepakt na de zomervakantie is deze tijd een prima moment om alle plannen en dromen voor 2016 weer tegen het licht te houden. Ben je al een eind op weg met alles wat je je begin van het jaar had voorgenomen of heb je tussendoor je plannen bijgesteld? Het is allemaal goed, maar het is misschien wel een mooi moment om jezelf deze vragen te stellen. Het jaar is nog niet om en een hernieuwde focus kan nog hele mooie dingen brengen.

Zelf ben ik nu na de zomer ECHT gestart met mijn grote passie. Het delen van mijn kennis en ervaring over voeding en sport en dit op een manier die in ons dagelijks leven past. Mijn dagelijks leven bestaat dus uit vrouw, moeder en vriendin zijn en uit werken als projectmanager bij een netwerkbedrijf. In al deze rollen kan ik iets geven van mijn passie. Ik geef workshops bij bedrijven, ik geef cursussen aan particulieren, ik schrijf en ik ben druk bezig met het uitdenken van nieuwe ideeën waarmee ik nog meer mensen kan bereiken en beïnvloeden tot een gezonde levensstijl.

Ik ben dus drukker dan ooit en dat dwingt mij wel tot het maken van keuzes. Ik doe op dit moment alleen maar dingen die bijdragen aan mijn missie als ‘mindful mom’. Daar krijg ik zoveel energie van dat ik het een stuk minder erg vind om ook af en toe nee te zeggen. Het zit niet echt in mijn systeem, dus ik moet wel met aandacht mijn keuzes en afwegingen maken.  Dat betekent af en toe de stilte opzoeken in mezelf, want in de stilte vind ik de antwoorden en niet in het hollen, rennen, vliegen en compromissen sluiten.

Eigenlijk ben ik nu meer buiten, ik beweeg meer, ik eet beter, ik weeg minder (bijkomend voordeel), ik ben rustiger, ik ben energieker en meer aanwezig in het moment. De herfst is eigenlijk een prima moment om mij te realiseren dat ik dit jaar vooral persoonlijk gegroeid ben, en dat ik daar voorlopig nog lekker mee doorga.

Hoe is het met jouw dromen en doelen voor dit jaar? Loop je al op het pad dat je echt brengt waar je wilt zijn? En heb je de plek waar je wilt zijn voor ogen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *