Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat iemand mij benadert voor coaching vanuit de zelfgestelde diagnose bore-out.

Maar met Antoine leek dit wel het geval. Hij wist zelf ook precies hoe het zat. Hij was ziek geworden door verveling. Hij voelde zich ongemotiveerd, ontevreden en energieloos. Gevangen in de sleur, moe van alles. Ver verwijderd van zichzelf en hij wist dat er iets moest veranderen.

Na jarenlang wikken en wegen had hij het roer omgegooid. Hij nam ontslag en verliet zijn vrouw. Hij begon voor zichzelf en ging in termijnhandel en kreeg een nieuwe vriendin. Het leven lachte hem weer toe en van sleur was geen sprake meer.

Maar waarom koos hij dan toch voor een coach? En waarom dan specifiek voor mij? Antoine was tot een inzicht gekomen. Namelijk dat hij iets miste. En dat hij wel degelijk kon genieten van af en toe even niets doen. Alleen wist hij ook niet goed hoe hij daaraan toe moest geven. Met als gevolg dat hij zich weer ongemotiveerd, ontevreden en energieloos voelde. Het leven op hogere snelheid bleek het voor hem toch niet helemaal te zijn. En de relatie met zijn vriendin bleek ook geen antwoord te zijn op zijn eigen onrust.

Toen Antoine en ik samen aan het coachingstraject begonnen heb ik hem eerst gevraagd waarom het label bore-out zo belangrijk voor hem was? Hij gaf aan dat het helemaal niet belangrijk voor hem was, maar dat hij had geconstateerd dat hij voldeed aan de symptomen. Toen ik informeerde wat dan het verschil was met de symptomen voor een burn-out bleef het even stil.

Wat mij betreft gaat het in beide gevallen om weten wat je belangrijk vindt en kunnen voelen of je leeft naar de waarden die daar voor jou bij horen. En dat dan in een repeterende beweging, elke keer opnieuw.

Laat dat nu precies de reden zijn waarom Antoine zich bij mij meldde. In de sessies die daarop volgden hebben we veel gepraat maar heeft Antoine vooral ook veel gevoeld. Alsof hij weer opnieuw ontdekte hoe dat voelen werkte. En ook heeft hij een manier gevonden waarop hij daarnaar kan luisteren.

De komende sessie besteden we aan hoe deze inzichten Antoine helpen om keuzes te maken waar hij gelukkig van wordt.

Hoe werkt dat voor jou? Heb jij inzicht in je gevoel en voel je welke keuzes daar voor jou bij horen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *