Bars is een manier om ruimte en ontspanning in hoofd en lijf te ervaren.Bars helpt je om belemmerende overtuigingen los te laten, zonder erover te hoeven praten. In het ergste geval voel je je na een Bars sessie zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen, in het beste geval verandert je leven ten goede.”

Wat zijn de Bars ®

Onze hersenen worden ook wel eens vergeleken met de harde schijf in een computer.
Alles wat wij meemaken in het leven wordt op deze harde schijf opgeslagen.
De Bars zijn 32 punten  op het hoofd. Ieder punt vertegenwoordigt een thema dat kan corresponderen met vastgezette overtuigingen of inprentingen. Denk hierbij b.v. aan “ik ben niet goed genoeg”, “Ik ben het niet waard om”, “dat kan ik toch niet” of “dat is niet voor mij weggelegd”. Daar waar coaching vooral door praten werkt, is het bij de BARS juist niet nodig om veel woorden te gebruiken.

Voor welke klachten kan een Bars® sessie heilzaam zijn?

Een sessie kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij  onder andere aan;
• angsten en fobieën
• depressie
• vermoeidheid
• slapeloosheid
• migraineklachten
• hypersensitiviteit
• concentratie
• stress

Dit klinkt mooi, maar is daar ook bewijs van?

Wetenschappelijk onderzoek verricht door neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin toont aan dat een Bars sessie een heilzame werking heeft op de thalamus, een belangrijk gebied in de hersenen die de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt.
Of bekijk het filmpje op Youtube hier

Hoe werkt het?

Tijdens een Bars sessie lig je (gekleed) op je rug op de behandeltafel, waarbij het hoofd  zachtjes wordt aangeraakt op 32 verschillende punten. Mocht je het lastig vinden om een uur lang op een behandeltafel te liggen (ivm. rug- of andere klachten), dan is het mogelijk om zittend de behandeling te ondergaan.

In de super rustgevende setting van Room4Yoga kun je een Bars sessie ontvangen en de rust en ruimte ervaren die dit geeft. Je geeft je lichaam en geest de ruimte om zijn/haar zelf genezend vermogen zijn werk te laten doen. Dit is dus ook een perfecte aanvulling op de beoefening van yoga.

REVIEWS

Recent heb ik bij Barbara een BARS sessie ondergaan. Ik heb al langer last van allerlei (spannings) klachten waardoor ik weinig energie heb en mijn hobby en uitlaatklep , zingen, niet meer lukt.
Gedurende de sessie voelde ik verschillende sensaties bij de verschillende punten en tijdens de behandeling voelde ik gewoon de energie veranderen. Bizar vond ik dat maar wat een mooie methode is dit! Daarna voelde ik me ontspannen en meer uitgerust. Barbara heeft een superfijne persoonlijke benadering en is professioneel. 
Voor mij veranderde er wel degelijk iets, ik had kort erna weer zin om te zingen, heel fijn! Diezelfde nacht sliep ik trouwens ook heel goed, dat was ook al even geleden.. Bedankt Barbara ik kom graag terug voor een vervolgsessie! Willemijn

Tarieven BARS Bij BAR:

Een BARS-sessie van 1 uur kost €60,-

Een BARS-sessie van 1,5 uur kost €85